#60460 Font changes aren’t executed using customizer

Landing Forums JupiterX WordPress Theme Font changes aren’t executed using customizer

Viewing 19 posts - 1 through 19 (of 19 total)
  • Author
    Posts
  • ileadj-b6b0abd7

    Font changes aren’t executed using the Jupiter X customizer. I’ve read the according information and checked, whether Elementor fonts are all set to “default”, which is the case. I’ve also run “Purge SG Cache”.  Can you help? Thanks.

     

     

    Private
    Nodari Support Team
    This reply has been marked as private.
    Private
    ileadj-b6b0abd7
    This reply has been marked as private.
    Private
    ileadj-b6b0abd7
    This reply has been marked as private.
    Nodari Support Team

    Hey there

     

    Thank you, now I was able to log in but have trouble to replicate your problem, I tried several settings in the customizer, and they are all right, they are normally reflected on the page and are not in conflict with the Elementor, did I miss something?

    How and where can I replicate your problem?

    Waiting for your reply

    ileadj-b6b0abd7

    Hello,

    That’s strange indeed. When I go to “customize”, “fonts” and try to change for ex. the “body’s” color to red, then click “publish” nothing happens.

    Nodari Support Team

    Hi there

    Please check agian, there is a conflict with the Elementor style setting here, once I cleared color here Jupiter x setting got applied

    https://prnt.sc/sfucaz

    Let me know if it’s working now for you

    Have a nice day

    ileadj-b6b0abd7

    Thank you. I’ve played around a bit here (diff font, change of color again)  and the settings in Jupiter X customizer didn’t always get applied. I had to repeat several times. Is there maybe another issue or is this quite normal?

     

    ileadj-b6b0abd7

    …AND: I’ve got the same problem with some Headings (e.g. Heading 1). It would be great if we could solve the problem altogether. For all Fonts/Colors and customized settings in general, in one approach. Thanks again.

    Tatyana Hutsol Support Team

    Hello,

     

    Sorry for a delay.

    Please try to edit default fonts and colors options in the Elementor editor as described here:

    https://themes.artbees.net/docs/fonts-wont-update-on-the-website-using-customizer-settings/

    After that the Customizer settings should be applied.

    Don’t forget to flush assets cache in Jupiter X > Control Panel > Settings.

     

    Let us know the result.

    Thank you.

    Regards.

    ileadj-b6b0abd7

    I have done this way before I’ve contacted you initially… And that’s almost 2 weeks ago now. But the problem persists….

    For that reason you’ve received the login information.

     

     

    Mohsin Al-Rabieai Support Team

    I checked your website carefully and realized that you are using the page templates on Elementor. By default, when you use them, they will override the Jupiter X settings. We already had that reported and came to this understanding that we should not touch the Elementor kit color sets and font settings. Instead, if you wish the font settings and color sets to be applied from the Jupiter X theme, you should remove the Elementor kit colors in the Elementor preferences. (Like what my colleague Nodari shared). In case the issue still happens or time by the time such issue shows up, then it might be related to a caching problem.

    Anyway, I took a closer look and couldn’t find the conflict on your home page and About page. Can you direct me where I can see and check the difference exactly? On which page and on which part? Because I believe if we can just see the issue, we are very close to resolving it. Thanks for your understanding.

    Oliver Fröhner

    Hi Mohsin, I can also not choose my activated font in the settings for h1, h2 and so on.. no setting for fonts in elementor but set the colors in elementor.. this is annoying as you click and click and try and try to find a solution before I came to this post..

    where is the bug now…?! perhaps it would be better to let elementor do everything ?

    https://www.oliverfroehner.de

     

    Oliver Fröhner

    Choosed railway here but in the settings only default is set and no dropdown for Raleway…

    Sorry if this is not the same problem of the initial post.. but it looks related…

    ileadj-b6b0abd7

    Thanks Oliver, already started thinking I’m just too silly and need to hire a pro to solve this. Yes, it would help myself immensely, if I could do this with Elementor only and ignore the customizer.

    @ Mohsin: I’m a little confused. You wrote “we should not touch the Elementor kit color sets and font settings.” And then “Instead, if you wish the font settings and color sets to be applied from the Jupiter X theme, you should remove the Elementor kit colors in the Elementor preferences.” I either don’t understand or there is a contradiction here?

    Thanks

    Tatyana Hutsol Support Team

    Hello Oliver,

     

    Please provide WP Dashboard credentials in the private reply and show a page URL where the fonts are not applied.

     

    Thank you.

    Regards.

    Tatyana Hutsol Support Team

    Hello @ileadj,

     

    You need edit the settings in Elementor editor clicking the burger icon on the top left side https://take.ms/Efq6P , then select “Theme Style” https://take.ms/HMxOG , check Typography section and make sure the font is set to “Default” there https://take.ms/Re668 .

     

    Looking forward to hearing from you.

    Regards.

    Private
    ileadj-b6b0abd7
    This reply has been marked as private.
    Amir Rather Support Team

    Hi There,

    Sorry for the delay,

    The issue may be caused by the latest ELementor,

    Could you Please try Rolling Back to v2.94 https://docs.elementor.com/article/382-rolling-back-to-a-previous-version-of-elementor?

    Regards

Viewing 19 posts - 1 through 19 (of 19 total)
You must be logged in to reply to this topic. Login